STOPNJA TRDOTE PO BRINNELLU

V večini primerov se les deli v štiri kvalitetne razrede razen pri nekaterih vrstah, ki se delijo v dva kvalitetna razreda.

1. kvalitetni razred, kjer je dokaj enotna barva, radialni in polradialni rez ter blagi floder z   možnostjo črnjave od 2 do 6 mm.
2. kvalitetnem razredu pa se pojavlja močna črnjava, neenakomerna barva ter grčica.
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 
GOTOVI DVOSLOJNI PARKET

Dvoslojni parket je končno lakiran ali oljen (dimenzije: 490 x 70 x 10 mm, 500 x 70 x 10 mm, 500 x 70 x 11 mm, 1000 x 90 x 10 mm ali 1000 x 90 x 11 mm), s štiristranskim spojem pero-utor. Parket je sestavljen iz podložne plošče najvišje kvalitete (vezana plošča, jelka, breza ali MDF) in 4mm debele vrhnje plasti pristnega lesa.
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 
PANELNI ALI TROSLOJNI PARKET

Pojem panelni parketi nam opiše vrsto parketa, ki je v celoti izdelan iz lesa in v proizvodni verigi predstavlja končni izdelek, namenjen prodaji in kasneje montaži. Prednosti tega parketa so v tem, da je polaganje in čiščenje zelo preprosto.Parket primeren tudi z talnim ogrevanjem.
 
 
INDUSTRIJSKI PARKETI (KANT)

Industrijski oz. kant parket je masivni parket iz lamel, ki jih polagamo skupaj bočno, se pravi, da je na površini vidna debelina parketne deščice. Pri kant parketu se ponavadi ne dobavlja ločeno vsaka lamela, temveč nekaj deščic, spojenih skupaj z mrežico, lepilnim trakom ..., ki se z brušenjem odstranijo.
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 
MASIVNI PARKET

Vsi parketi so že brušeni in imajo končno obdelano površino. So lakirani ali oljeni, nekateri pa celo predhodno krtačeni ali ročno skobljani. Poševno odrezani robovi desk dodatno poudarijo že tako izrazito živo lesno strukturo.
 
 
LAMELNI PARKET

Na našem tržišču je lamelni parket splošno razširjen že zaradi same nižje cenovne vrednosti, kar omogoči večja dimenzija plošč, to pa posledično dokaj hitro ter enostavno montažo. Kot pri klasičnem parketu, se izdelava vrši iz istih vrst lesa. Podoben oziroma še gospodarnejši izkoristek lesa se kaže tudi pri sami izdelavi.
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 
LAMINATI

Laminati pod je elegantna, trendovska talna obloga, ki se hitro razvija. Zaradi udobja, funkcionalnosti in privlačnega izgleda je laminati pod eden glavnih kandidatov pri izbiri sanjskih talnih oblog.
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 
PVC TALNE OBLOGE, TEKSTILNE OBLOGE, VINIL, USNJE
 
 
PODI ZA TERASE - decking -ZUNANJA TALNA OBLOGA